Harrastan liikuntaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Kun tähdet ovat oikein, on allani sukset ja päällä hikinen pipo. Näin oli tervahiihdossa 2012. Suoritin lällymiesten 33km eli varsinaisen kisamatkan puolikkaan. Lenkin tekemiseen kului 3½ tuntia ja korviin laitettiin tarkkaan valittua rokkia koko matka. Spotify on mahdollistanut muutaman mahtajan jutun juuri tämmöisiin tilanteisiin, mutta mennään siihen jossain myöhemmässä kirjoituksessa.

Musiikilla on melkoinen vaikutus omaan liikunta suoritukseen. Jos lenkille valitsee liian napakkaa musaa, tahtoo asken väli kireytyä ja juoksee itsentä puhki. Liian velttoa musaa ja menee kävelyksi. On tietenkin joskus mukava liikkua ihan vain luonnollisessa äänimaailmassa, mutta näin urbaanissa ympäristössä se tarkoittaa joskus ohi painavia rekkoja ynnä muuta vastaavaa. Musiikin laittaminen tämän tilalle muuttaa olennaisesti koko kokemusta. Kun korviin soi hyvä musiikki, tuntuu että maailmasta saa jotain hitusen taian omaista irti. Parhaimmillaan tuntuu, että musiikki suorastaan kuuluu juuri tähän mielentilaan. Musiikki,ympäristö ja musiikki ovat silloin kokonaisuus ja todellisuus joka muuttuu toiseksi jos jotain jättää pois. Monta kertaa siinä todellisuudessa on helpompi hengittää. En ole eskapistinen persoona. Tarkoitan vähän samaa, kuin se, että siistissä huonessa on mukavampi olla.  Urheilun lisäksi olen huomannut, että rokki soi kirkkaammin myös lentokoneen nousukiidossa. Vaihdintuntu lienee silloin antamassa oman sipaisunsa musiikkiin.

Joka aamuinen kävely töihin on se kohta, jossa uudet levyt tyypitetään. Joka aamu alkaa puolella tunnilla keskittymistä musiikin kuunteluun ja kävelyyn. Mikä sen mukavampaa kuin aloittaa päivä reippailulla ja kuuntelemalla jotain uutta levyä tai artistia. Viime aikoina aamukävelyn aikana olen tutustunut Herra Ylppö & ihmiset uutuuteen, Pariisin kevät ja Mark Lanegan bandiin. Pariisin kevät oli yllätys itsellekkin, että tykkäsin. Markkia suositteli Velipoika ja oikeassa oli. Tunnelmallista aamuhissuttelua tuli sen myötä. 

Musiikki tulee osaksi elämää joskus hienojen erikoistapahtumien kautta kuten konserteissa ja juhlissa. Mutta suurin vaikutus lienee sillä arkisella kulutuksella, varsinkin jos meillä on siellä aikaa oikeasti kuunnella musiikkia. Nuorena sitä saattoi laittaa levyn soimaan ja vain istua sängyn reunalla kuuntelemassa. Samaa ajaa liikunta ja musiikki. Lapsena kun katsoin Jouko Turkan rääkkäävän teatterikoululaisista ajatukset ulos fysiikan kautta, ajattelin että mitä ihmettä. Mutta Jouko oli ihan oikeilla jäljillä. Kun laittaa kropan liikkeelle, alkaa päähän tulla tilaa puhtaammille ajatuksille. Ja tietenkin myös musiikille.